آرام پز

امروز می خوام یه وسیله آشپرخونه معرفی کنم که خیلی به کار مادرایی میاد که مثل من یه کوچولو تو خونه دارند و دوست دارند گوشت و حبوبات به نحو احسنت پخته بشه.

آرام پز وسیله ای بود که اسمش را زیاد شنیده بودم اما هیچ وقت تعریفی ازش نشنیده بودم و فکر می کردم مثل بعضی از وسایل برقی آشپزخانه فقط واسه دکور خوبه و به همین علت برای خرید جهازم اونو در نظر نگرفتم. تا اینکه از دو سال پیش برنامۀ خواب رزی طوری بهم ریخت که اغلب شبها تا دیر وقت بیدار بود. من هم به ناچار پا به پاش بیدار می موندم و شبها غذای فردا را می پختم. ولی یک جای کار عیب داشت اینکه شب غذا را بار می گذاشتم و بعد دم صبح که خوابم می برد دیگه نمی تونستم به غذا سر بزنم و یا غذا پرآّب کم آب می شد و یا با آشفتگی می خوابیدم که باید حواسم به غذا می بود.

این شد که رفتم یک آرام پز خریدم به قیمت ۵٩ هزار تومان. می دونستم که نباید زیاد به دنبال مارک معروف و گرون برم چون آرام پز سیستم پیچیده ای ندارد و فقط از یک المنت تشکیل شده و به همین خاطر یک آرام پز بازار مشترک به نام اوجنرال خریدم و لذت آشپزی برای من بعد از آن آغاز شد. نمی دونید که چه لذتی داره آشپزی با آرام پز، کافیه واسه هر غذا و خورشتی یک پیاز داغ تهیه کنید بعد همۀ مواد خورشت را با هم درون آرام پز بریزید و فقط بهش زمان بدهید،‌همین و بس. بعد از گذشت زمان مورد نظر خورشت بسیار جا افتاده و به روغن افتاده ای تحویلتون می ده که شاید روی گاز نمی تونستید چنین غذایی فراهم کنید.

برای خرید آرام پز هم باید فقط یک نکته را در نظر بگیرید و اون دیجیتالی بودن آرام پز است چون تعیین زمان برای پختن غذا خیلی مهمه و یا اینکه شاید شما بخواهید با کوچولوتون خرید یا پارک برید و نمی دونید دقیقاً کی به منزل  برمی گردید در چنین مواقعی می شه یک تایم حدودی داد و دیگه نیاز به سر زدن به غذا نیست وقتی به خانه برگردید غذا آماده است. همچنین آرام پزهای دیجیتالی بعد از طی شدن زمان پخت به صورت اتوماتیک به حالت گرم کن می روند و دیگه با خیال راحت هر وقت به سراغ غذایی بروید که زمان پختش تموم شده می تونید اونو نوش جان کنید و نیازی به گرم کردن نداره. و همون طور که گفتم مارک و کشور سازنده و شکل ظاهر پلوپز مهم نیست. اما یک مدلی که الان توی بازار موجوده و قیمتش هم مناسبه آرام پز فلر که به قیمت ۴۵ هزار تومان عرضه می شه، دیجیتالی است و ظاهرش هم خیلی خوشگله. آدرس یک سایت رو که میشه به صورت اینترنتی این پلوپز را خرید براتون می ذارم می تونید برید یک سری بزنید و حداقل مشخصات و عکسش را ببینید.

راستی من واسه رزی توی آرام پز یک جور آش می پزم که رزی اونو خیلی دوست داره. یه آشی مشابه آش شله قلمکار و طعمش را همه دوست دارند اما این آش اسم نداره چون ابتکار خودمه.شاید هم اسمش رو گذاشتم آش رزی.

دستور پخت آش رزی:

از هر نوع حبوباتی که در منزل دارید یک قاشق غذاخوری درون ظرفی ریخته و آن را خیس کنید تا نفخ آن از بین برود. توجه کنید وجود جو و گندم نیم کوب ضروری است اما بقیه حبوبات به دلخواه است ولی بهتر است حبوبات آن مانند آنچه که من می پزم تکمیل باشد من خودم در این آش این حبوبات را که 13 نوع می شود می ریزم. (برنج، گندم و جو نیم کوب، عدس، ماش، دال عدس، لپه، لپه باقالا، لوبیا سفید، قرمز، چشم بلبلی،چیتی و نخود )، سپس گوشت گوسفند که کمی دنبه دارد با پیاز و چند حبه سیر خورد شده و این حبوبات خیس خورده را درون آرام پز می ریزید و 12 ساعت به آن زمان می دهید. در پایان پخت می توانید در این آش کشک و یا سبزی آش ریخت. اما فرم ساده آن خوشمزه تر است. ادویه این آش هم کمی زردچوبه، فلفل، و زنجفیل است که بسته به ذائقه خودتون می تونید اونو کم و زیاد کنید. اما خیلی آش مقوی و خوبیه که همه احتیاجات بدن بچه ها رو تأمین می کنه و توی آرام پز خیلی خوب پخته می شه به طوری که همه مواد له می شه مثل حلیم بدون اینکه نیاز به سرزدن و هم زدن باشه و یا بترسید که آش ته بگیره. همه اون خانومهایی که آش شله را پختند می دونند که خیلی پختش سخته چون نیاز به هم زدن مداوم داره وگرنه ته می گیره. اما تو آرام پز شما خیالتون راحته. خوب اگه موفق شدید این آش رو بپزید نظرتون رو در مورد آش بگید.

 http://www.tehrankala.com

 

/ 6 نظر / 186 بازدید
مامان رزی

سلام مامان رزی دیدی بالاخره نظر دادم خیلی خوبه عزیزم موفق باشی.

مینا

سلام امیدوارم رزی عزیز در کنار مامان خوبش بهترین رشد و بالندگی را داشته باشد. در ضمن من هم یک ارام پز دارم که کادوی پاتختی است اما من بعد از 9سال و 4ماه و .... هنوز انرا از جعبه اش بیرون نیاورده ام. اما فکر میکنم وقتشه به سراغش بروم. موفق باشی.

مینا

با دیدن عکس رزی اعتراف میکنم: "رزی واقعا گل رزه"

سوری مامان عسل

سلام خانومی. خیلی خیلی از آشنایی با شما خوشحالم. منو بخاطر کوتاهی که در جواب کامنتت دادم ببخش آخه خیلی خیلی مشغله کاریم زیاده تازه هم عسل هم خودم مریض هستیم. بهرحال انشالله که از دست من ناراحت نیستی. عزیزم من عکسهای عسل رو در سایت www.picturetrail.com آپلود می کنم و خیلی هم راضی هستم البته گاهی همه سایتها مشکل دارند. یه سوال اول از همه این دکتری که در پست قبل شماره اش رو گذاشتی در کدام منطقه هست اگه تونستی برام حدودی بگو که ببینم راهش به من نزدیک هست یا نه؟ بعد یه سوال در مورد آش رزی بپرسم اینکه از این 13 قلم حبوباب که گفتی بریزیم با همون مواد که گفتی آبش رو چطور اندازه بزنم و بریزم یعنی حدود واسه 12 ساعت پخت چقدر آب بهش اضافه کنم ممنون میشم راهنمایی ام کن چون فکر می کنم واقعا غذای سالمی هست. ببوس رزی جونم رو[ماچ][بغل]

مامان سارا

سلام مامان رزی از آشنائیت خوشحالم امیدوارم دوستهای خوبی برای هم بشیم[بغل][قلب]

آریا برزین

سلام وبلگ خیلی جالب و خوبی داری ... امیدوارم همیشه خوی و خوش باشید و رزی خانم رو عروس کنی